Å strekke seg … litt lengre

davescott000Hvor henter du inspirasjon og motivasjon fra? Jeg har funnet min kilde.

Jeg er en ekstrovert person. Jeg henter i stor grad energi og krefter fra andre. Derfor liker jeg godt å være … ualene – også på trening. Når disse andre forteller meg om sine treningsopplevelser, erfaringer og konkurranser, blir jeg oppløftet og inspirert. Det gir meg påfyll og glede; lyst til å yte litt ekstra.

Å få treffe Dave Scott i Oslo denne uka var et slikt møte. Helt siden jeg begynte med triatlon, har jeg hørt gjetord om amerikaneren. I mange øyne er han en atletisk legende. Også i mine.

Scott deltok i sin første Ironman på Hawaii i 1980, bare to år etter at den sagnomsuste konkurransen ble arrangert for første gang. I 1978 var det en uformell og jovial duell for å avklare hvilken utøver som var den sterkeste; svømmeren, syklisten eller løperen? Deltakerne ga seg i kast, iført avklippede dongeribukser. Det var greit å ha lommer til småpenger, i og med at de skulle innom McDonalds for å bunkre underveis …

Raskt ble konkurransen mer krevende. Og med Dave Scott ble det satt en ny standard. Scott hadde begrenset erfaring fra triatlon. «The Man» hadde bakgrunnen sin fra vannpolo og markerte seg først som svømmer. Men han viste etter hvert styrke på sykkelsetet og i løpeløypa også. Gjennom de neste årene vant han Ironman Hawaii seks ganger. Ingen har vunnet konkurransen flere ganger!

I dag bor han i Colorado i USA. Han er 59 år gammel , men er fortsatt aktiv i triatlon-miljøet. Blant annet har han vært trener for engelske Chrissie Wellington, som satte verdensrekord for kvinner på Ironman i 2010.

Merittlista er lang. Men hva imponerer meg mest? Jo, at han i 1996 ble nummer fem på Hawaii, med en maraton på 2.45 timer.  Da var han 42 år gammel, og kruttet var fortsatt tørt.

Og jeg, hvor gammel er jeg nå? 42 år. Say no more. Bring it on!

OVER: Inspirerende møte med Dave Scott, men også med Allan Hovda, Kristin Lie og Imke Jürgens. Foto: Dag Oliver/Norges Triathlonforbund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *