Får Obama tid til å trene …

Hver uke består av 336 halvtimer. Klarer du å avsette 7 av dem til trening, er mye gjort.

Men det er viktig at du marcelohicho gjør noen avklaringer med deg selv. Uansett hvordan du vrir og vender på det; du må gjøre ordene til Michael Jackson til dine egne:

I’m starting with the man in the mirror
I’m asking him to change his ways

I bunn og grunn handler det om at du må gjøre noen veivalg.

Prioritering nummer 1 Moncler Outlet : Meningen i livet

Noen ønsker å dra til Afrika, andre skal bli astronaut. Vi har alle store drømmer. Å begynne å trene handler ikke om dette i det hele tatt. De store drømmene er gjerne umulige å gjennomføre. I beste fall krever det mange og lange steg. I vårt tilfelle handler det om å ta ett eneste steg, nemlig steget over dørstokken.

Men ja, noen steg er vanskeligere enn andre. Det første er gjerne det vanskeligste. Likefullt, som Børge Ousland sier: Det er ikke vanskelig å gå til Sydpolen. Det handler bare om å sette den ene foten foran den andre. Mange nok ganger.

Å begynne å trene handler ikke om å finne meningen med livet. Det handler om å finne meningen i livet. Å komme i gang er en seier i seg selv. På kort sikt vil du beruses av gleden ved å mestre. På lang sikt vil du oppnå bedre helse og færre sykedager. Du lever lengre og du lever bedre.

Sett deg mål ved siden av treninga. Dette kan gjelde både familie og jobb. Vær ærlig med deg selv om hvor viktig de ulike målene er. Prioriter dem! Vektinga av målene er avgjørende for veien videre. Sett opp en prioritering og ta konsekvensen av valgene dine!

Prioritering nummer 2: Program i hverdagen

Hver uke består av 336 halvtimer. Noen av disse kan du prioritere til trening. Selv den amerikanske presidenten finner tid til å trene. Da er det nok muligheter for deg også.

Å trene i hverdagen krever imidlertid struktur og planer. Skal du oppnå «atletisk suksess», er du nødt til å ta noen valg. Det har lite for seg å sette seg mål hvis du er ikke evner å sette disse ut i livet. Det hjelper lite at du avtaler med deg selv at du skal svømme to ganger neste uke, og så viser det seg at du er bortreist i forbindelse med jobb hele uka.

Vær ærlig overfor deg selv! Hvor mye har du anledning til å trene? Det bør være samsvar med hva du ønsker deg og det du kan få til. Ikke innbill deg selv at du kan trene 30 timer i uka ved siden av full jobb. Sett deg realistiske mål, og sett disse inn i en plan, gjerne i samarbeid med en trener. Husk dessuten at det er god gevinst i de mange små øktene også! Tok du tåhev sist du ventet på bussen? Foretrakk du trappa framfor heisen? Gikk du av bussen et stopp tidligere enn strengt tatt nødvendig?

Prioritering nummer 3: Atletisk fokus

Så snart du har avklart overfor deg selv hvilke mål du har satt deg og hvor mye treningstid du har til rådighet, bør du tenke på hva slags treningsform du skal foretrekke. Skal du sykle mye? Eller skal du løpe? Kanskje du foretrekker å svømme eller at du foretrekker å løfte vekter?

Treningsformen henger kanskje sammen med hvilke mål du har satt deg. De ulike målene krever ulike treningsformer. Skal du løpe 10 kilometer gateløp, gå Birken, sykle Trondheim – Oslo eller delta på Norseman? Det er uansett liten vits i å trene volleyball hvis du skal løpe Oslo Maraton.

Det viktigste er imidlertid at du begynner å bevege deg, og da er all aktivitet positivt. Da gjelder det å finne treningsformer som er morsomme.

Foto: The Obama Jog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *