Finn en venn å trene med

Du kan trues til å trene. Og du kan lokkes.

Vennene mine tar det for gitt at jeg skal trene når de planlegger sosiale treff. Du skal vel trene, du? Og de har helt rett. Men det betyr ikke at trening gjør deg til en avstumpet stakkar uten omgangskrets. Idrett er først og fremst en sosial arena.

Finn en venn
Helt klart det beste alternativet. Gjør avtaler med en jevnbyrdig venn. Det er lettere å komme seg ut hvis du vet at han står og venter på deg borte i lysløypa. Legg ut på lengre turer i rolig tempo. Treningsutbyttet er tidvis begrenset, men du skal ikke bli verdensmester likevel.

Finn en klubb
Ta kontakt med nærmeste klubb. For min egen del har treningsfellene i Arendal Triathlon vært helt avgjørende for min motivasjon. Her har jeg noen å bryne meg på og noen jeg bryr meg om.

Kjøp deg en treningspartner
Velger du denne varianten for å få deg en venn, er du i feil spor. Men greit nok; alt monner. Flere steder tilbys det personlige trenere. Kjøp deg noen timer i slengen, slik at du har en avtale som tvinger deg opp og ut.

Klokka er din beste venn!
En god venn er ærlig. Og ingenting gir tydeligere tilbakemeldinger enn klokka. Lag deg tester og løyper som du presser deg i med jevne mellomrom.

Få mental hjelp
Vil ingen trene sammen med deg? (A-mennesker sliter ofte her.) Forsøk uansett å engasjere omgivelsene i prosjektet ditt. Familie, venner og kjente kan bidra enormt fra sidelinja med positive heia-rop.

Og hvis alt annet skjærer seg, kan vi jo bli venner på Facebook

2 tanker om “Finn en venn å trene med

  1. Eller skaff deg hund. Store blanke øyne som tvinger deg ut hver eneste morgen og gjerne flere ganger om dagen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *