Fra sofagris til norgestopp

kjellKjell Richard Botten fra Porsgrunn er i norgestopppen i triatlon. Men for bare fire år siden var speilbildet ganske annerledes.

Som ung var han riktignok en særdeles aktiv idrettsutøver, men etter hvert ble (også) han fanget i hverdagen; med hus, unger og jobb.

– Du kan trygt si at tidene forandrer seg. For fire år siden veide jeg 102 kilo. Jeg hadde ikke sykkel og svømte ingenting. Jeg løp ti mil i året, altså mindre enn 10 kilometer i måneden. I det hele tatt var det en ganske stillesittende tilværelse, sier Kjell Richard.

Vekta gikk opp, og hverdagsaktivitetene ble stadig tyngre. Til slutt tok han tak. Kostholdet ble lagt om, men først og fremst begynte han å trene. Først i det små, dernest stadig mer. Bak ham ligger mye hardt arbeid. I løpet av 2012 gjennomført han totalt 29 mil svømming, 656 mil på sykkel og 337 mil med løp.

– Jeg har gått ned mer enn 20 kilo. Matchvekta er nå på 80 kilo, sier Kjell Richard.

I løpet av 2012 var han med i norgestoppen i triatlon, i en alder av 42 år.

– Det har vært en utrolig reise, så langt. Og det stopper ikke. 2013 blir enda bedre, og jeg gleder meg, lover han.

2 tanker om “Fra sofagris til norgestopp

  1. Feit og ferdig for 4 år siden. Nå blant Norges beste. Men mannen var vel med på Norseman i 2004 – var vel ikke helt utrent da.

  2. For mange tidligere gode utøvere er det ofte enten eller. De er veldig høyt oppe (les: masse trening) og så faller de gjerne i motsatt kategori når de gir seg. For mange av dem er det en overraskelse hvor tungt det er å ta seg tilbake.
    Samtidig er det gjerne slik at de som har trent mye tidligere, enten som voksen eller ungdom, kjenner the game og hva som kreves, og dermed får til skikkelige comeback på forbausende kort tid.
    All respekt til det; men som oftest blir det tyngre for hver gang de vender tilbake til idrettsbanen. Sånn sett er det lurest å trene jevnt, som mosjonist og ikke tillate seg selv å falle ned i de dypeste dalene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *