Grenseløst i Haugesund

Skulle jeg delta i Ironman Haugesund 70.3? Det syntes som en umulighet. Årsaken? Min egen redsel.

Grenser? Jeg har aldri sett noen, men har hørt at de eksisterer i hodet på noen folk, mente Thor Heyerdahl.

Jeg medgir mer enn gjerne at jeg ikke er grenseløs. Jeg er flink til å finne barrierer, begrensninger og påskudd til å la være. Jo visst er jeg glad i mestring. Det er derfor jeg dyrker Ironman. Jeg er glad for å delta, og trives på veien mot målet.

Men veien dit kan være vanskelig. Å gi seg i kast med enhver langdistanse innebærer mange uforutsette faktorer. De fleste av oss hanskes med den lille tida vi har til rådighet. For det er innlysende at lange distanser krever mengder med trening, selv på mosjonistnivå.

Trening tar tid – fra noe annet. Og med mangel på samvær med familien, på jobb, med venner, eller simpelthen tid til restitusjon, er man raskt utsatt for skader, enten det er akutte skader eller overbelastning. Hastverk er lastverk, som kjent.

Slik har det også vært for min del. Vinteren og våren har krevet mye av meg. Det har knirket i kroppen, stort sett over alt. Legg, rygg, lår, hæl, skulder. Det har ikke vært én uke uten bekymring.

Det mest dramatiske kom da jeg skar ut i en grøft i begynnelsen av juni. Et øyeblikks uoppmerksomhet, og vips, så lå jeg på rygg og sprellet med føttene i været. Ikke verre enn at jeg raskt var oppe igjen, men tida deretter har vært preget av en rekke besøk hos legene på sykehuset; stadige konsultasjoner med røntgen, CT og MR.

Derfor tellet jeg stadig på knappene; Haugesund eller ikke?

Hør på meg, for en gangs skyld, sa en venn. Dropp Haugesund!

Jeg var tilbørlig til å si meg enig. Men noe skurret likevel.

For et par uker Ralph lauren womens big pony skinny polo shirt in purple womens short shirts104

Who is also one of 154 cosponsors on pence’s bill, applauded the new jersey attorney general for subsequently ordering a review of the perth amboy incident.Parenthood fired the manager shown in the perth amboy video.Whatever, it is always to perform some research online in advance.

Not just the colors are varied, but additionally the designs, justified the pretense with all the said ralph lauren polo garments on distinctive grouping, give not the equal feeling, louboutin pas cher.Ralph lauren polo mens lengthy sleeves within your ducky colouration, you’d in no way overlook that Ralph Lauren Outlet little bit during which team can be watching your crown more than and again.Instrument e alterations by itself, but there is a penury to introduce something uncommon.

Cheap oakley sunglasses boer goat:A service associated with selective proliferation, it was initially created because of south the african continent around the twelve months 1900s.Prepare a meal using a structure raise the temperature of right until that becomes uptempo.There are a lot individuals who struggle very hard to reduce weight plus ralph lauren shoes they’re failed.

Named after an 1882 french play by the men s ocean challenge suits same name, a fedora is usually crafted of soft felt, with a creased crown and curved brim.Often it has a ribbon band with a flat bow or feathers embellishing it.The hat looks great with a suit, but also can work with morecasual attire, such as jeans with a vest and shirt very timberlake.

Rule 2:Details an eye on decorators.Did not you don’t like to pass a to off type of adrienne vittadini blazer and then promoted for $350.00 selling together with seemed to be priced at $23.Burberry wear and watches are also part of burberry fashion collection that will complement type of burberry clothing brand.A range of burberry wears for men and women are available in burberry online store to complete your wardrobe collection with burberry trademarks.Adding up men clothing selection are polo shirts and long or short sleeved tshirts in variety of colours.

The ferrari 250 gto was designed mainly to compete in gt racing, and was created by the famous sergio scaglietti, with the help of giotto bizzarini, although enzo ferrari later fired him.The 250 gto was based on the 250 swb, even though bizzarini installed a 3, ralph lauren polo blog posts.0 L V12 engine from the Testa Rossa producing 300 horsepower.The series 1 was in production from 19621963, making 36 of the 39 cars while the series 2, with a different body design built only 4 of Ralph Lauren Australia http://www.sfwp.com.au/ the 39 supercars in 1964.

Related Articles:

Linked Articles

http://dwhitten.blogs.ocala.com/11057/tournaments-and-holidays-4

http://www.hardtoglangt.no/ralph-lauren-hoodies-romania-polo-black

http://terrykane.ca/cheap-pandora-sale-program-gill-buyers-reports

http://www.nicemedia.fr/cheap-burberry-outlet-a-brain-booster

http://www.enseignes-annee.fr/connexion-ou-cration-de-compte

meter virket så langt. Det svei i skulderen bare jeg så på den borteste vendebøya. Og tankene spant raskt til mine første triatlon; der fokuset i aller høyeste grad var overlevelse.

Jeg stilte meg absolutt helt bakerst i startfeltet. Redselen stakk i meg, men jeg antok at hvis jeg fikk ro rundt meg, ville jeg alltids komme meg framover – selv med bare en fungerende skulder.

Og så gikk den historiske starten.

Jeg skal ikke gå i detalj omkring selve konkurransen. Andre har beskrevet publikummet, arrangørene, været og det mektige landskapet før meg. Men, kort fortalt; for en eventyrlig dag!

Adrenalinet sparket meg fremover i vannet. Og på en tilpasset hybridsykkel (med reflekser, kattøye og joggesko!) gikk det overraskende radig gjennom den ni mil lange sykkeldelen. Og da jeg kom ut på løpinga, var det med Haugalandets største smil og med tidenes beste løpebein.

Det ble som antatt; en dag i tårer. Men ikke med de tårene jeg fryktet. I drøye fem timer vasset jeg nemlig i gledestårer. Kanskje var det befrielsen, eller det var lettelsen over fraværet av den akutte smerten jeg hadde fryktet i uker. Kanskje var det at jeg så en rørt og tydelig beveget arrangør, Ivar Jacobsen, bare sekunder før start. Men mest av alt handlet det om en overveldende idrettsglede!

Jeg ble båret fram av et fantastisk publikum, i en rus av mestring og entusiasme. Jeg var så uendelig glad. Glad for at jeg hadde våget å trosse mine egne bekymringer, og glad for at jeg lot meg inspirere av noen grenseløse ungdommer bare dager før. For det er sannelig sant, at grensene først og fremst sitter i hodene våre.

Så da jeg nærmet meg målseilet, og så mine nærmeste stå langsmed oppløpet, var det kanskje ikke til å undres at jeg stoppet og løp tilbake. For i et øyeblikk av ungdommelig vitalitet og løssluppen begeistring, løp jeg tilbake og ga min kone et kyss – før jeg dernest feiet inn til den aller siste detaljen i en beriket dag, selve målgangen.

Ironman Haugesund 70.3 var en prøvelse. Selvfølgelig var den det. 113 kilometer konkurranse er ikke for sofagriser og noviser. Men for meg handlet det først og fremst om sann idrettsglede, om mestring og at det finnes ingen grenser. Eller for å si det med Ironman sitt eget slagord: Alt er mulig!

Deltakerne fra No Limit 2012. Mine helter!

Ved starten på verdens lengste 1.900 meter.

Han lever. Han lever? Han lever!

Refleks, kattøye, rett styre, farvel klikkpedaler. Ringeklokke?

Haugalandet på dopinglista? Helt klart prestasjonsfremmende i hvert fall.

Hybriden jakter nok en temposykkel.

Lykkelig vitende om at alt er mulig, eller at lykken er bedre enn forstanden. 

 

10 tanker om “Grenseløst i Haugesund

 1. Hei. Jeg bare lurte på hvorfor du har gått bort fra klikkpedaler? Jeg har meldt meg på neste år i Haugesund, og har ikke peiling på noe som helst, hverken svømming, sykling eller løping. Har kjøpt meg sykkelbukse og tenkte neste investering kunne være klikkpedaler. Tips tas imot med takk.

  • Hei, Magnus. Sykkelbukse er helt nødvendig. I hvert fall med tanke på seinere forplantningsevne. Og jeg vil påstå at klikkpedaler er nesten like viktig. Så hvorfor brukte jeg ikke det i Haugesund? Kun latskap. Og litt dårlig tid. Jeg bruker jo vanligvis racer, men på grunn av en ødelagt skulder byttet jeg til en lånt sykkel kort tid før start, og da prioriterte jeg ikke å sette pedalene over. Det gjør jeg nok neste gang. Pedalene gir deg god kraft og et godt momentum i rundtråkket.

    • Lia, thanks for sharing your viewpoint, which is eloquently put. I hope you wo7#&821n;t feel any need to justify it. We welcome diverse (and unpopular) views here.

    • That paella looks delicious! Been meaning to try La Tienda, but my plans always get derailed. Hopefully I’ll get lucky during the holidays and be able to squeeze in a nice Spanish di-..re.n:n)

    • Mike,I, too, love this particular bit of Scripture. The song on which it’s based was probably the first bit of relgious music I learned.God’s great peace, my friend,Br. James

   • I hope you realize how well you have presented this topic. You must have done tons of research for this article. You stayed on topic, kept it interesting and used good grammar throughout this article.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *