I ansikts sved skal du ete brød!

Norge Arendal 081I disse dager er mosjonsmisjonæren både flagellant og pietist.

Mitt liv ligger nå i hendene til  tri-legenden Dave Scott. For første gang siden jeg var tenåring, har jeg nå fått meg trener. Og ikke en hvilken som helst eller: Som trener til Craig Alexander og Chrissie Wellington bør vel Scott kunne gi ett og annet råd til en utdatert sofagris i Arendal også.

Tilsynelatende er det nok et utslag av en lite flatterende 40-årskrise. Trener jeg? Som aldri blir olympisk mester eller setter noen verdensrekord? Det burde holdt med noen timer med en personlig trener på det lokale treningssenteret …

Men nå er loddet kastet. Og hvilket lodd. Jeg har erkjent at det jeg egentlig betaler for; det er først og fremst et spark bak. Jeg som så mange andre andre.

For futten gikk ut i fjor høst. Ingen krise, men kroppen hanglet med skader og hverdagslivet gled raskt inn i en døs av jobb og sofaslit. Som i gamle dager, altså.

Men spist er spist, og (u)gjort er (u)gjort. Og med opplegget til Dave Scott, var det lite medynk å hente. Det var bare å kaste seg uti.

Men seks måneder med stillstand …  Ai, det svir. Ikke minst var overgangen på svømmingen formidabel. Her hadde jeg knapt vært i en svømmehall, annet enn med badeland og armringer i vinter, og nå skulle jeg svømme 3.000 meter – på én økt! Ikke rart de fisket meg opp med håv i forrige uke.

Men jeg velger å tro at det nytter, at det vil betale seg under Ironman Haugesund. Ingen har vel heller sagt at det skal være lett. For hvor er gleden over å mestre da?

I disse dager er mosjonsmisjonæren både flagellant og pietist: I ditt ansikts sved skal du ete ditt brød!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *