I en jungel av bøker

  Ingen bøker står alene i bokhylla. I hvert fall ikke hos meg.

Menn leser sakprosa i større grad enn kvinner. For noen er det tidtrøyte, andre leser for å lære. Selv har jeg lest mye idrettslitteratur det siste året. Mesteparten har vært amerikansk, noe svensk og  Flower Girl Dresses norsk.

Thor Gotaas har pekt seg ut positivt. En sann fornøyelse å følge ham gjennom Løping – en verdenshistorie; anekdotisk – underholdende, sakelig og troverdig.

Jeg har også frydet  Dresses UK meg over Njål Johansen; Fra sofa til sykkelsete. Njål er en forfatter med mindre teoretisk tyngde, men destod mer kraft i pennen.

Men – trumfesset; det er Haruki Murakami; Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping. Jeg har fulgt ham som forfatter i 15 år; med Trekkoppfuglen som inngangsport. Jeg visste om hans begeistring for whiskey og jazz. Lite visste jeg at han var maratonløper og triatlet.

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping er ei personlig og oppriktig bok. Og som bonus track fikk jeg et forord av Frode Grytten. Jeg forgapte meg i Gryttens forfatterskap da jeg oppdaget Bikubesong. Noen år seinere gjorde jeg et intervju med ham for Dagbladet. En mann jeg har stor respekt for!

Og nå kan han altså by på et forord og en kostelig anekdote om Shizo Kanakuri – japaneren som forsvant. Den fortellinga er verdt boka i seg selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *