Vi trener fordi vi kan

I dag smeller det igjen. Mer enn 16.000 skiløpere går Birken. Men det er ikke startskuddet som gjaller. Det er kritikken. I år igjen. For like sikkert som at trekkfuglene vender tilbake, er kritikerne ute og forsøker å gi oss dårlig samvittighet.

I går hadde jeg en kronikk i Dagbladet, med overskriften Jeg vil bare se bra ut naken. Det ga mange sms-er og meldinger på Facebook, og jeg havnet på Sytten Tretti på P4. Dessuten resulterte det i en lang rekke kommentarer på db.no.

Mange av tlbakemeldingene er negative, særlig i kommentarfeltet på nett. Vi treningsnarkomane er på patetiske og anorektiske pingler. Og flere bedyrer at de ser bra ut nakne, de. Uten å trene.

Kom gjerne med kritikk. Jeg har det fint, jeg. Ungene liker meg og jeg er fortsatt gift. Men kritikerne skyter på feil blink. Det er ikke vi «supermosjonistene» som er et problem. Det er alle de andre. For mens det har «bikket» for noen av oss (joda, vi må innrømme det, av og til, at vi kunne klart oss med litt rimeligere sykkel …), er det altså slik at 80 prosent av den norske befolkningen ikke klarer å følge rådet fra Helsedirektoratet om 30 minutters daglig fysisk aktivtitet.

Jeg er ingen supermosjonist. Ikke slik jeg ser det, i hvert fall. Jeg er bare glad i å bevege meg. Og liker å kalle meg mosjonsmisjonær. Jeg trener ikke fordi jeg må, men fordi jeg kan. Helst hver dag. Men jeg blir ikke lykkeligere av å bevege meg saktere. Og jeg trives med gel i stedet for cola og Kvikk Lunsj.

Derfor; til alle Birkebeinere i går og i dag; lykke til i kampen mot klokka og merket – og dere selv!

 

8 tanker om “Vi trener fordi vi kan

    • Democrate09/09/2012C’est un fake ! Barak Obama n’est PAS noir, même s’il a le teint mat. Depuis qu’il est à la Maison Blanche, ça se saurait s’il était noir !C’est n’importe quoi comme info, vous ne faites que relayer les mensonges du parti républicain.

    • To make a nice vehicle to make a quick run to a neighborhood convenience store. Associate Professor Christopher Cherry at the benefits: * Easy to use: Just plug in your bike’s battery to any outlet and get it recharged anywhere you are.

      • Vårat blogg har varit upp i nästan 4 årstid. Utökning av besökare pågar hela tiden. Så klart vill jag ha 50 000 besökare om dagen. Men hur når man ditt? MvMeodeleineGäthborgs historia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *